!! TABUNG KECEMASAN BENCANA GEMPA BUMI

TURKIYE & SYRIA !!

(Bantu mangsa gempa bumi mendapat rawatan dan perlindungan)

Sungguh menyayat hati...

Lebih 11,000 kematian direkodkan akibat gempa bumi berukuran 7.8 magnitud berhampiran sempadan Turkiye-Syria.

Jumlah ini dijangkakan akan meningkat lagi berikutan gegaran susulan sepanjang hari.

Hati siapa yang tidak sayu melihat mayat bergelimpangan di merata kawasan. Ada ahli keluarga yang telah meninggal dunia akibat tertimbus dalam bangunan dan ada juga yang masih hilang tanpa khabar berita.

Tambahan pula, cuaca di sana teramat sejuk, dalam keadaan sehelai sepinggang tak kira muda atau tua.

Mereka merintih kesejukan, tiada tempat berteduh juga baju yang tebal untuk bertahan di dalam kesejukan.

Antara bantuan yang akan diberikan adalah:

1. Pek barangan asas
2. Pek makanan asas (maghfirah meal)
3. Kelengkapan peribadi (baju sejuk, selimut)

"Budi kebajikan (tolong-menolong) itu akan memelihara seseorang daripada ditimpa malang dan bahaya yang mendatang, bersedekah (membantu meringankan beban saudaranya) dalam keadaan sulit atau tersembunyi daripada pengetahuan umum akan menghapuskan kemurkaan Tuhan dan menjalinkan atau mengeratkan tali silaturahim (dengan sifat tolong-menolong) akan melanjutkan usia seseorang."

(Hadis Riwayat Thabrani)

Justeru, ayuh kita sama-sama sampaikan bantuan kepada saudara kita disana yang terlibat dengan bencana.

Jom sama-sama bantu kami mencapai SASARAN bagi bantu lebih ramai mangsa bencana gempa bumi.

SASARAN DANA DIPERLUKAN:

RM 150,000

"KESUSAHAN MEREKA, KITA RINGANKAN BERSAMA"

BAGAIMANA UNTUK MEMBANTU SAUDARA KITA YANG DILANDA GEMPA BUMI?

Tuan puan boleh salurkan sumbangan ke akaun Yayasan Maghfirah:

#Penama : Yayasan Maghfirah

#Reference : GempaTurkiye03

Perhatian! Sila lengkapkan borang di bawah.

Ruangan yang wajib diisi

PILIHAN SUMBANGAN

Pilihan Kuantiti Nilai (RM)
Bantuan Gempa Turkiye-Syria (RM 1000)